Region

Srpsko tužilaštvo se ne oglašava o helikopterskoj nesreći

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas nije bilo moguće saznati da li je u to Tužilaštvo stigao izvještaj komisije o padu vojnog helikoptera, javlja Beta.
Srpsko tužilaštvo se ne oglašava o helikopterskoj nesreći
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li je izvještaj komisije koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije stigao u Tužilaštvo agenciji Beta je rečeno da je Tužilaštvo sve što je imalo saopštilo juče i da se od danas po tom pitanju "neće oglašavati do trenutka kada bude izdato saopštenje".

Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije saopštila je 18. marta da je završila rad i da će izvještaj podnijeti zamjeniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu juče je rečeno da nijesu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera.

Rečeno je, međutim, Tužilaštvo preduzima radnje u okviru predistražnog postupka na utvrdjivanju svih činjnica vezanih za ovaj događaj.

"Postupajući zamjenik javnog tužioca izvršio je uviđaj, očekuju se izvještaji komisija, prikupljaju se i provjeravaju i drugi podaci (od Kontrole leta i drugo), na osnovu kojih će Javno tužilaštvo donijeti odluku da li postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično djelo čija je posljedica pad helikoptera sa smrtnom posljedicom više osoba", rečeno je juče Beti u Tužilaštvu.

Ukazali su da sadržaj pojedinih akata, izvještaja i iskaza eventualno osumnjičenih osoba, svjedoka i vještaka, Tužilaštvo zbog tajnosti istrage neće saopštavati medijima.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nastavlja rad, a izvještaj te komisije očekuje se 30. marta.

Vučić: Mislim da je Tužilaštvo dobilo izvještaj o helikopteru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da misli da je Tužilaštvo dobilo izvještaj komisije za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, te ponovio da će krivci odgovarati.

"Onaj ko je kriv će odgovarati, a ja ću prvi da budem...ne bježim nigdje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će onaj ko bude kriv odgovarati.

Kritikujući one koji bez argumenata govore o nesreći, Vučić je rekao da od toga sigurno neće imati koristi, a on lično, kako je naveo, čeka samo da vidi "ko treba da odgovara za meteouslove, ko će da odgovara i za ne znam kakve još druge uslove... Sve u svemu ja odgovaram".

"Srbija je takva, ali srećom to nije većinska Srbija", poručio je on i ponovio da je ministar odbrane Bratislav Gašić u trenutku pada helikoptera bio u Kruševc, da je pošao za Beograd kada je čuo za nesreću, kao i da je sa njim bio u stalnoj vezi dok je trajala potraga za helikopterom.

Izvor: b92.net

Portal Analitika