Društvo

„Veselo pomračenje Sunca“ u Baru

Veliki broj Barana danas je iskoristio priliku i već od 9:30 posmatrao djelimično pomračenje Sunca po izuzetno “cibrom” danu, pogodnom za takve stvari.
„Veselo pomračenje Sunca“ u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Najljepše i najživlje je bilo na stadionu “Topolica”, gdje su učitelji doveli kompletan četvrti razred OŠ “Jugoslavija” da posmatraju pomračenje.

Sva su djeca bila “naoružana” rendgen-snimcima radi posmatranja Sunca, a neki su se pokazali naročito inovativni i donijeli maske za varenje. Đaci su bili oduševljeni ovom vannastavnom aktivnošću, uz neprestana zapitkivanja o nastanku i učestalosti ove prirodne pojave.
 
U svakom slučaju, bravo za učitelje ove škole. 

(barinfo.me)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N NHM
20.03.2015. 15:18

Napredak u odnosu na prije 10-15 godina, kad su sa televizije "stručnjaci" savjetovali da se ne izlazi iz kuća. Više je naroda po ulicama bilo poslije prvih sirena upozorenja za vrijeme bombardovanja 1999, nego što ih je bilo za vrijeme nekih prethodnih pomračenja.

0
0
A Anonimno-600709862
20.03.2015. 13:42

E bravo!

0
0