Politika

Gluščević napustio PzP

Član Glavnog odbora Pokreta za promjene (PZP) i potpredsjednik Opštinskog odbora PZP Žabljak, Boban Gluščević, podnio je ostavku na sve funkcije u PZP-u i istupio iz Demokratskog fronta (DF).
Gluščević napustio PzP
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom medijima, navodi da je kulminacija nezadovoljstva i razlog istupanja iz PZP-a i DF-a “krajnje nonšalantan odnos prema krupnim stvarima od kojih zavisi opstanak koalicije, programa i ideje“ u koju je, kako kaže, "bezrezervno vjerovao".

Gluščević se pita da li je moguće da se pokušava prećutati i "gurnuti pod tepih" priča o razlozima zbog kojih je Miodrag Lekić napustio DF.

„Poučen dosadašnjim iskustvom, odlučio sam da okrenem novi list u svom političkom radu i podržim mladog, ambicioznog i odgovornog čovjeka Aleksu Bečića, koji će svojim idejama i vizijom uključiti mlade darovite ljude da zajedno pokrenemo građane na putu izgradnje prosperitetne i bogate Crne Gore. Ako se po jutru dan poznaje, siguran sam da donosim ispravnu odluku“, navodi se u saopštenju.

Gluščević ističe da mu se od samog pristupanja PZP-u i DF-u mnoge stvari nijesu svidjele. Navodi da su to promjena nosioca liste u toku predizborne kampanje, nedostatak političke komunikacije i koordinacije, kako na lokalu tako i na višem nivou.

"Od završetka lokalnih izbora do danas nije održana ni jedna sjednica Opštinskog odbora na kojoj bi se analizirali ostvareni rezultati, otklonile greške, analizirao rad na terenu, dogovorila strategija daljeg djelovanja", saopštio je Gluščević.

Dalje navodi da se "izabrani odbornici nijedan put nijesu sjetili da popričaju i konsultuju kolege iz stranke o tome šta predlažu, za šta se bore i kakvi su im rezultati jednogodišnjeg sjedenja u opštinskom parlamentu."

Tvrdi da bi se termin sljedeće sjednice Opštinskog odbora „poklopio sa početkom predizborne kampanje nekih narednih parlamentarnih, predsjedničkih ili lokalnih izbora.“

Boban Gluščević bio je član PZP-a i DF-a od marta 2014.

Portal Analitika