Svijet

Evropska Unija će produžiti sankcije Rusiji do kraja 2015. godine

Evropska unija je u četvrtak postigla principijelni dogovor o produžetku ekonomskih sankcija Rusiji do kraja godine dok ne budu potpuno provedeni mirovni sporazumi iz Minska.
Evropska Unija će produžiti sankcije Rusiji do kraja 2015. godine
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Šefovi država i vlada 28 zemalja "dogovorili su se da trajanje sankcija bude povezano s potpunim provođenjem" sporazuma iz Minska koji su omogućili krhki mir na terenu, što bi se moglo ostvariti do kraja 2015. godine", izjavio je na konferenciji za štampu predsjednik Evropskog vijeća Donald Task.

Ovaj paket sankcija je usvojen u julu 2014. godine nakon uništenja u letu Boinga kompanije Malaysia Airlines iznad istočne Ukrajine. Mjere, koje teško pogađaju rusku ekonomiju, ističu nakon godinu dana ovog ljeta.

Unutar EU, zagovornici tvrde linije traže produženje sankcija već od sada kako bi se izvršio pritisak na ruskog predsjednika Vladimira Putina, dok većina želi više vremena za donošenje zvanične odluke.

"Naša zajednička namjera je jasna, treba da zadržimo sankcije do potpunog provođenja sporazuma iz Minska", kazao je Task.

Izvor i foto: klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.