Svijet

Prajs priznao da je ubio Crnogorku

Šon Prajs, osumnjičen da je u Australiji ubio mladu Crnogorku Mašu Vukotić, iz Bijelog Polja, predao se policiji. On je priznao zločin.
Prajs priznao da je ubio Crnogorku
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zašto je Prajs ubio djevojku još nije izvjesno. Iz policije su kazali da je osumnjičeni od ranije poznat policiji i da ima kriminalni dosije.

- Već je napadao djevojke ranije. Da li je žrtvu odabrao ili ju je napao slučajno, još ne znamo – izjavio je portparol melburnške policije.

Prajs ima čak 22 krivične prijave. Sud je 2004. godine saopštio da je osumnjičeni kao dijete bio zlostavljan i da boluje od šizofrenije i psihoze. Bio je optužen zbog seksualnog napada na majku dvoje djece, napada na djevojčicu (13) i silovanja jedne djevojke (21) na pješačkom prelazu.

Podsjećamo sedamnaestogodišnja Maša Vukotić, porijeklom iz Crne Gore, izbodena je juče na smrt u parku u blizinu svoje kuće u Donkasteru, predgrađu Melburna. Ubijena je oko 500 metara od kuće, a pretpostavlja se da je nosila slušalice i da nije čula ubicu.

Maša je bila učenica djevojačkog koledža Kenterberi i uskoro je trebalo da polaže maturu. Kako navode mediji, riječ je o djevojci koja se doselila iz Crne Gore. Ona je napadnuta dok je išla stazom kroz Konung krik linear rezervat u istočnom predgrađu Donkaster, u utorak oko 18.50 sati. Nosila je slušalice i vjerovatno nije čula napadača. Njeno tijelo je pronađeno na pješačkom mostu ulice Stenton, koji vodi preko Istern friveja, s ranama od uboda na gornjem dijelu tijela.

Izvor: Pobjeda; foto: vesti-online.com

Portal Analitika