Zabava

Kuća Al Kaponea služiće za snimanje filmova i reklama

Porodično imanje koje je šef mafije kupio 1928. doživjelo je preobražaj vrijedan 1,75 miliona dolara i ponovo je otvoreno za javnost.
Kuća Al Kaponea služiće za snimanje filmova i reklama
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kuća od 923 kvadratna metra izgrađena je 1922. godine. Ima osam velikih soba i osam kupatila, a izlazi na privatnu plažu. Iz investicione kompanije „MB Amerika“ kažu da su se novi vlasnici trudili da sačuvaju originalan izgled prostorija, koliko god je to bilo moguće.

- Kuća je kupljena za osam miliona dolara i renovirana. Pokušali smo da sačuvamo njen stari duh i nadamo se da će klijenti to cijeniti - kaže direktor kompanije Marko Bruci.

Al Kapone je umro od sifilisa 1947. godine upravo u ovoj vili, a sada će ona služiti za snimanje filmova, reklama i muzičkih spotova. Prije prvog komercijalnog projekta, imanje će kratko biti otvoreno za sve posjetioce koji žele da ga razgledaju.

Dvorište je i dalje ograđeno zidom visokim preko dva metra i gvozdenom kapijom. Arhitektkinja Monika Meloti kaže da su djelovi dvorišta i kuće bili u fazi raspadanja, ali da su sada kao novi.

Otvaranju vile prisustvovala je i Kaponeova rođaka Dirdri Mari Kapone, autorka knjige „Ujka Al“.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika