Politika

MILOŠEVIĆ: DPS nije raspravljao o navodnim računima Marovića

Rano je govoriti da li će Demokratska partija socijalista izaći samostalno ili u koaliciji na parlamentarne izbore koji bi trebalo da se dogode za godinu i po, kazao je za RTCG politički direktor te partije Tarzan Milošević.
MILOŠEVIĆ: DPS nije raspravljao o navodnim računima Marovića
Portal AnalitikaIzvor

On je, uoči Kongresa koji je zakazan za 20.jun, kazao da vjeruje da će Svetozar Marović i dalje biti u DPS-u, a da o navodnim tajnim računima njegove supruge Đorđine Marović nijesu razgovarali na sjednicama organa partije.

"Ja sam siguran da će Marović i dalje biti u DPS-u, u odnosu na sve što je uradio za partiju, i kao čovjek i kao čovjek partije. Sve će zavisiti samo od njega i dogovora sa predsjednikom Đukanovićem. Na organima partije  nijesmo razgovarali na temu navodnih tajnih računa Marovića. Ja vjerujem u ono što je on rekao, izloženi smo onome što mediji prezentuju i nemamo adekvatnu zaštitu za sve što je izrečeno. Vjerujem da će nadležni organi iznijeti slučaj do kraja", kazao je Milošević.

On je komentarisao i moguće promjene u vrhu DPS-a, s obzirom na najavu potrpedsjednika Vlade i šefa diplomatije Igora Lukšića da se neće ponovo kandidovati za bilo koju stranačku funkciju.

"Mijenjali smo se u kontinuitetu, kadrovski i programski i ne robujemo tom principu jer imamo dovoljno kadrova i biće promjena na svim nivoima. Lukšić se uvijek odnosio prema svojim funkcijama odgovorno i želim da vjerujem da je ta najava dogovorena u punoj komunikaciji sa Đukanovićem", kazao je Milošević.

Na pitanje da li u junu biti protivkandidata Đukanoviću za prvog čovjeka partije, Milošević je kazao da bi svi, a ponajviše predsjednik partije, volio da se ljudi koji zadovoljavaju određene reference kandiduju za to mjesto. Milošević vjeruje da će nakon Kongresa DPS biti još jači.

Na pitanje da li je DPS uticao na podjele u opoziciji, Milošević kaže da za tim nema potrebe.

Milošević je kazao da u ovom momentu izbori nijesu realnost jer ne postoje tehnički uslovi za izbore, zbog nepostojanja elektronske identifikacija birača.

"Nakon referenduma o nezavisnosti NATO je najvažnije pitanje i to je drugi  razlog zašto izbori nijesu realnost", smatra Milošević.

Portal Analitika