Društvo

Viting posjetio Opštinu Bar

Britanski ambasador u Crnoj Gori Ian Viting je po prvi put zvanično posjetio barsku lokalnu upravu i sastase sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.
Viting posjetio Opštinu Bar
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Srzentić je informisao gosta o karakteristikama barske opštine, ističući da ona predstavlja jednu od najznačajnijih veza na političkoj, ekonomskoj, turističkoj i saobraćajnoj mapi Crne Gore. Takođe, predstavio je razvojne planove lokalne uprave i predviđene investicije, kao i povoljne uslove za buduće investitore kroz povoljnosti koje nudi slobodna carinska zona Luke Bar, bogata turistička ponuda i izobilje organske hrane.

Ambasador Viting je istakao da postoji velika zainteresovanost da se postojeći odnosi unaprijede, s obzirom da Opština Bar ima veliki razvojni potencijal i neiskorišćene resurse. Takođe, naglasio je da će zajedno sa svojim saradnicima razmotriti mogućnost uspostavljanja partnerskih odnosa i realizacije zajedničkih projekata u oblasti saobraćaja, proljoprivrede i turizma, koje su tokom razgovora stavljene u fokus.

Portal Analitika