Društvo

Kankaraš, Karadžić i Vuković u posjeti DANU

U okviru priprema za stupanje na diplomatsko-konzularnu dužnost u Vojvodini i Njemačkoj, u protekla dva dana Dukljansku akademiju nauka i umjetnosti zvanično su posjetili Dragan Kankaraš, budući generalni konzul u Vojvodini i Branislav Karadžić, budući generalni konzul u u Frankfurtu. U pratnji Karadžića bio je i direktor Direkcije MVPEI gospodin Dejan Vuković, saopšteno je Portalu Analitika iz DANU.
Kankaraš, Karadžić i Vuković u posjeti DANU
Portal AnalitikaIzvor

U toku razgovora sa predsjednikom Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, akademikom Sretenom Perovićem Kankaraš se interesovao za projekte ove ustanove i posebno za njene odnose sa kulturnim i naučnim radnicima u Vojvodini. Perović je upoznao gosta sa projektima koje DANU ostvaruje sa saradnicima iz Vojvodine, među kojima je i knjiga Slobodana B. Medojevića "Crnogorsko iseljeništvo između dva svjetska rata – statistički pregled", u njenom izdanju. Crnogorsko iseljeništvo u toj regiji, naglasio je Perović, i do sada je dalo značajan doprinos očuvanju kulturno-istorijskog nasljeđa i identitetskih vrijednosti stare domovine, kao i jačanju kulturnih veza između dvije prijateljske zemlje. Sve to pojačava ulogu naših diplomatsko-konzularnih predstavništva u Republici Srbiji.

19perovickaradzicvukovic

U razgovoru koji je akademik Perović vodio sa Karadžićem i Vukovićem, naglašena je izvanredno važna podrška Savezne Republike Njemačke Crnoj Gori, posebno u procesima evroatlantskih integracija. Sa zadovoljstvom je konstatovano da se istovremeno povećava interesovanje za međusobnu razmjenu kulturnih i umjetničkih dobara. Perović je posebno zamolio budućeg generalnog konzula da svojim angažmanom doprinese većoj afirmaciji crnogorske književnosti u njemačkim kulturnim sredinama.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.