Region

Bandić ostaje u pritvoru

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ostaje u pritvoru i bez dva miliona eura kaucije koju je položio za odbranu sa slobode, pošto je zagrebački sud danas objavio da je odbio žalbu njegove odbrane, prenose agencije.
Bandić ostaje u pritvoru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je rekordan iznos kaucije u gotovini u Hrvatskoj, a uplaćena je novembra prošle godine kada je Bandić, optužen za korupciju od 2,7 miliona eura, pušten iz jednomjesečnog pritvora.

Po presudi Vanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, novac od kaucije biće uplaćen u državni budžet.

Bandić koji je na čelu Zagreba 12 godina, ponovo je pritvoren 10. marta, jer je istražni sudija prihvatio tvrdnje Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) da je prekršio uslove određene za odbranu sa slobode tako što je podsticao svjedoke na davanje lažnog iskaza, falsifikovao službene isprave i spriječavao dokazivanje.

Odbrana je u žalbama tvrdila da je istražni sudija prekršio više propisa, a i da je Bandiću prekršeno pravo na pravično suđenje. Vijeće je te prigovore odbilo.

Gradonačelnik Zagreba osumnjičen je, uz još 15 osoba, uglavnom vodećih ljudi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, za više koruptivnih krivičnih djela u kojima je naveden kao veza između svih osumnjičenih.

Ukupna šteta za grad i državni budžet procijenjena je na oko 20 miliona kuna (2,7 miliona eura).

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.