Svijet

Putin: Milijarderi vratite kapital u Rusiju

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas ruske milijardere i lidere poslovnog svijeta da vrate svoj kapital u Rusiju, ukazavši na mogućnost da njihov imetak u inostranstvu bude zamrznut.
Putin: Milijarderi vratite kapital u Rusiju
Portal AnalitikaIzvor

Putin je na poslovnoj konferenciji u Moskvi upozorio vlasnike kapitala na moguće "ograničenje korišćenja tog kapitala koji se nalazi pod stranom jurisdikcijom".

Agencija Asošiejted pres ocjenjuje da je Putin po svoj prilici mislio na moguće pooštravanje američkih i evropskih sankcija Rusiji zbog njene umiješanosti u krizu u susjednoj Ukrajini.

Pozivajući se na "uznemirujuće informacije iz jednog broja zemalja", Putin je izjavio da bi mogle biti uvedene mjere kako bi se spriječio povratak ruskog kapitala u Rusiju.

Suočen s prošlogodišnjim, rekordnim odlivom kapitala u iznosu od 151,5 milijardi dolara, Putin je u decembru predložio amnestiju za kapital, što znači da se za novac koji bude vraćen u Rusiju neće postavljati poreska i druga pitanja. (Portal RTCG)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.