Turizam

NTO u Moskvi: Ruski turisti dobrodošli u Crnu Goru

Nadam se da će ruski turisti i ove sezone odabrati Crnu Goru kao svoju turističku destinaciju, imajući u vidu, prije svega, sličnost kultura i jezika dvije zemlje, kao i činjenicu da se ruski turisti u Crnoj Gori osjećaju dobrodošli, kazao je sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić u Moskvi.
NTO u Moskvi: Ruski turisti dobrodošli u Crnu Goru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska turistička ponuda predstavlja se u periodu od 18 do 21. marta, na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu “MITT 2015” u Moskvi.

Prvog dana sajma, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, koji predvode crnogorsku delegaciju, imali su susrete sa predstavnicima nadležnih državnih institucija iz oblasti turizma, ruskih turoperatora i medija.

U Federalnoj agenciji za turizam Ruske Federacije, organizovan je sastanak državnog sekretara i direktorice NTOCG sa generalnim direktorom Olegom Safonovim i zamjenikom za međunarodnu saradnju Valeryem Korovkinovim.

"Predstavnici dvije zemlje razgovarali su o sadašnjem stepenu i mogućnostima unapređenja saradnje i promocije već prepoznatog crnogorskog turizma na ruskom tržištu", saopšteno je iz NTO-a.

Jelušić se nada da će ruski turisti i ove sezone odabrati Crnu Goru kao svoju turističku destinaciju, imajući u vidu, prije svega, sličnost kultura i jezika dvije zemlje, kao i činjenicu da se ruski turisti u Crnoj Gori osjećaju dobrodošli. 

"Predrag Jelušić je naglasio da ruski turisti imaju značajno učešće u strukturi turističkog prometa i istakao da je Crna Gora, imajući u vidu događanja na svjetskom ekonomskom tržištu, snizila cijene hotelskih aranžmana za rusko tržiste", kazali su u NTO-u.

Generalni direktor ruske federalne agencije za turizam, Oleg Safonov je iskazao zadovoljstvo učešćem crnogorskih turoperatora i hotelijera i ocijenio pozitivnim nastup Crne Gore na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Moskvi.

"Takođe, izrazio je podršku naporima Crne Gore u daljem promovisanju crnogorske turističke ponude na ruskom tržištu", ističu u NTO-u.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić, imala je susret sa zamjenicom ministra Ministarstva kulture Ruske Federacije Allom Manilovom.

"Sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj situaciji u oblasti turizma i obostrano podržale ideju otvaranja kancelarija turističkih organizacija dvije zemlje, u Crnoj Gori i u Ruskoj Federaciji", saopšteno je iz NTO-a.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bez državnih simbola
19.03.2015. 18:04

Ovako se ne predstavlja Crna Gora, tražimo da Crnu Goru prestavljate sa državnom zastavom da se prepoznajemo, ne bude li toga tražićemo smjenu gospođe Kukuličić na mjesto direktorice NTO CG, dosta je više, idete li da se tamo lično promovišete ili da promovišete Crnu Goru, što to radite............

4
0