NATO

Vujanović-Lajčak: Crna Gora zavrijedila poziv za članstvo u NATO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.
Vujanović-Lajčak: Crna Gora zavrijedila poziv za članstvo u NATO
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je iskazao visoko poštovanje za podršku Slovačke evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore. Takođe je iznio uvažavanje za stav Slovačke da je i u okviru NATO integracija Crna Gora zavrijedila poziv za članstvo u NATO.

U okviru evropske integracije Predsjednik je konstatovao vrijednost snažne pomoći Slovačke za investiciono podržavanje povezanosti regiona Zapadnog Balkana u infrastrukturnim projektima.

Predsjednik je ocijenio značajnim potpisivanje Protokola o bilateralnim sporazumima koji reguliše odnose dvije države.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i evropskih poslova Miroslav Lajčak je ponovio da je Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija lider u regionu, dodajući da je neophodan nastavak tog procesa u dostizanju evropskih i evroatlantskih standarda.

Slovačka je spremna da nastavi podršku i pomoć Crnoj Gori da dobije poziv za Alijansu.

Naglasio je da će potpisivanje navedenog protokola doprinijeti povećanju ekonomske saradnje između dvije države i boljoj povezanosti njihovih građana.  

Portal Analitika