Društvo

Put Cetinje-Budva još nije otvoren, u toku intezivni radovi (VIDEO)

Put Cetinje-Budva, uprkos najavama, danas do 12.30 časova nije bio otvoren za saobraćaj. Direktor direkcije za saobraćaj Savo Parača najavio je juče da će danas biti otvoren put za mala vozila. Kao što se vidi na snimku koji objavljujemo, u toku su intezivni radovi.
Put Cetinje-Budva još nije otvoren, u toku intezivni radovi (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Da bi bio uspostavljen privremeni saobraćaj, završena su dva velika propusta na krajevima klizišta, povezana drenažom. Takođe, postavljene su cijevi promjera jednog metra, koje su učvršćene armiranim betonom, a nasut je i put.

Prema procjenama stručnjaka, da bi se formiralo veliko klizište, neophodan je skup više faktora kao što su morfologija terena, nepovoljne inžinjersko-geološke i hidrološke karakteristike terena, eventualno neki skorašnji zemljotres u neposrednom okruženju, nesmotrena antropogena aktivnost i ekstremni hidrološki maksimum u kratkom vremenskom intervalu, koji je u ovom slučaju izgleda imao presudnu i ključnu ulogu.

Saobraćaj na magistrali Cetinje –Budva je u prekidu od 7.marta kada je na lokalitetu Lapčići –Markovići došlo do pucanja kolovoza uzdušno i pojave klizišta u dužini oko 130 metara.

 

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.