NATO

Potpisan Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa Norveškom

Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju pukovnik Saša Jovanović sastao se sa izaslanikom odbrane Kraljevine Norveške pukovnikom Toreom Andersonom . Tom prilikom potpisan je Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2015. godinu.
Potpisan Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa Norveškom
Portal AnalitikaIzvor

Pukovnik Jovanović izrazio je zahvalnost Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške na pružanju podrške Crnoj Gori na putu ka NATO-u i EU, istakavši značaj implementacije projekata koji doprinose izgradnji sektora odbrane i razvoju sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane.

Potpisani plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2015. godinu sadrži četiri aktivnosti, a od posebnog značaja su one koje se odnose na implementaciju projekata i programa u oblasti reforme bezbjednosnog sistema, učenja engleskog jezika kao i izgradnje integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti.

Pukovnik Anderson se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da su ostvareni zavidni rezultati na putu ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO-u. Ponovio je da će Norveška nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarenju svojih strateških vanjsko-političkih ciljeva.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.