Društvo

Prakse širom svijeta za crnogorske studente

Studentska organizacija AIESEC Montenegro je otvorila aplikacije za ljetnji program praksi „Global Citizen“ u okviru kojeg crnogorski studenti imaju priliku da pođu u inostranstvo i steknu praktične vještine i vrijedno iskustvo.
Prakse širom svijeta za crnogorske studente
Portal AnalitikaIzvor

AIESEC Montenegro poziva studente svih univerziteta Crne Gore da učestvuju u programu praksi Global Citizen i otputuju u jednu od 126 ponuđenih zemalja svijeta i steknu iskustvo koje će pozitivno uticati na njihov profesionalni i lični razvoj.

Kao dio najveće studentske organizacije svijeta, AIESEC Montenegro nudi preko 25.000 projekata i praksi godišnje za koje svi studenti naše zemlje mogu da apliciraju.

"Global Citizen se realizuje u cilju kulturoloških i profesionalnih razmjena studenata iz različitih zemalja svijeta kako bi kroz zajednički rad na projektima razvili nove vještine, srušili stereotipe i upoznali običaje i tradiciju drugih naroda. Ovaj program je za vrlo kratko vrijeme probudio veliko interesovanje naših studenata, što potvrđuje i podatak da je oko 40 mladih iz Crne Gore u poslednjih godinu dana iskoristilo ovu priliku i steklo vrijedno iskustvo na destinacijama kao što su Rim, Porto, Prag, Budimpešta, Moskva, Milano, Bolonja, Barselona i drugi gradovi širom svijeta“, saopšteno je iz ove organizacije.

Projekti i prakse koji čine ovaj program traju šest do osam sedmica i bave se najaktuelnijim i najbitnijim pitanjima današnjice iz oblasti obrazovanja, zdravsta, kulture, zaštite životne sredine i društvenog preduzetništva. Praksa se obavlja u različitim institucijama, preduzećima, školama ili nevladinim organizacijama koji se bave unaprijeđivanjem i razvojem ovih oblasti.

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave za praksu putem aplikacione forme http://bit.ly/djecesnaljeto, koja sadrži sve dodatne informacije vezano za program Global Citizen.

AIESEC Montenegro je od svog ponovnog osnivanja u avgustu 2013. godine postigao značajne uspjehe i pružio crnogorskim studentima mogućnost da, pored teorijskog znanja sa fakulteta, steknu i praktične vještine koje će unaprijediti njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Radeći u timu sa studentima iz različitih zemalja svijeta, naši mladi su unaprijedili znanje engleskog jezika i stekli vještine koje su značajne za njihovu buduću karijeru i razvoj na profesionalnom i ličnom nivou.

Portal Analitika