Crna hronika

U Melburnu ubijena Maša Vukotić (17) porijeklom iz Bijelog Polja

Sedamnaestogodišnja Maša Vukotić, porijeklom iz Crne Gore, izbodena je juče na smrt u parku u blizinu svoje kuće u Donkasteru, predgrađu Melburna. Ubijena je oko 500 metara od kuće, a pretpostavlja se da je nosila slušalice i da nije čula ubicu.
U Melburnu ubijena Maša Vukotić (17) porijeklom iz Bijelog Polja
Portal AnalitikaIzvor

Maša je bila učenica djevojačkog koledža Kenterberi i uskoro je trebalo da polaže maturu. Kako navode mediji, riječ je o djevojci koja se doselila iz Crne Gore.

Ona je napadnuta dok je išla stazom kroz Konung krik linear rezervat u istočnom predgrađu Donkaster, u utorak oko 18.50 sati.

Nosila je slušalice i vjerovatno nije čula napadača. Njeno tijelo je pronađeno na pješačkom mostu ulice Stenton, koji vodi preko Istern friveja, s ranama od uboda na gornjem dijelu tijela.

U srijedu popodne, policija je objavila dio snimaka obližnje kamere na kojima se vidi muškarac u tamnoj odjeći kako trči sa mjesta zločina.

Snimak je nejasan, ali šef odjeljenja za istragu ubistava inspektor Mik Hjuz kaže da je uvjeren da će čovjeka prepoznati ljudi koji ga poznaju.

"Vjerujemo da će napadač biti identifikovan po snimku. Lice nije jasno, ali ako ga neko poznaje, prepoznaće ga", kazao je inspektor.

On je rekao da policija vjeruje da je osumnjičeni takođe mlad.

"Tražimo osumnjičenog koji ima 20 godina, srednje je građe i visine, nosi tamnu odeću, tamne farmerke i tamnu jaknu i moguće da ima plavu kosu. Ako se iko u to vrijeme zatekao u tom području, voljeli bismo da se javi, bez obzira na to koliko je mali taj podatak, mogao bi da bude ključni dio informacije koja nam je potrebna kako bismo riješili zločin.

Tekst i foto: rtcg.me

Portal Analitika