Društvo

Micev: Narednih dana nestabilno

U Crnoj Gori se narednih dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ali će temperature ipak biti prijatne i najviša dnevna na sjeveru će dostizati 16, a na jugu 20 stepeni Celzijusa.
Micev: Narednih dana nestabilno
Portal AnalitikaIzvor

Nečlnik Centra za analizu i prognozu vremena u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Branko Micev, kazao je za „Dan“, da se u petak i subotu na sjeveru u jutarnjim časovima može očekivati mraz, dok će od ponedjeljka do četvrtka biti dosta mjestimičnih padavina.

„Zbog toga vozačima savjetujemo oprez. Temperature će biti martovske, sve u skladu sa ovim godišnjim periodom, kada vrijeme inače oscilira“, objašnjava Micev.

U nedjelju se očekuje naoblačenje, a krajem tog dana i tokom noći očekuje se kiša na jugu i u centralnim predjelima.

„Od ponedjeljka do četvrtka biće promjenljivo oblačno vrijeme. U ponedjeljak se očekuje uglavnom slaba kiša, ali mjestimično je moguća i pojava pljuska sa grmljavinom“, najavio je Micev.

On dodaje da predstojeće vremenske prilike ne možemo okarakterisati kao zimske ili proljećne.

„Od vikenda do četvrtka temperatura će se kretati od osam do 16 stepeni na sjeveru, a na primorju i u centralnim oblastima od 15 do 20 stepeni. Neće biti ni većih padavina, mada uvijek treba biti na oprezu jer i mala kiša može da stvori probleme na putu“, upozorio je Micev.

Izvor: Dan

Portal Analitika