Fudbal

Milačić: Javna tajna da se u našem fudbalu namještaju utakmice

Nakon što je policija uhapsila pet fudbalera zbog sumnje da su namještali utakmice dobri poznavaoci prilika u crnogorskom fudbalu kažu da je javna tajna da se u našoj zemlji namještaju utakmice kao i da današnje hapšenje nije vrh ledenog brijega.
Milačić: Javna tajna da se u našem fudbalu namještaju utakmice
Portal AnalitikaIzvor

"Javna je tajna da u crnogorskom fudbalu ima takvih stvari. U našem fudbalu su se pojavili, vjerovatno u fudbalu i okruženju i to je svjetski problem, barem po meni. Kladioničari koji su našli način preko pojedinaca, igrača, klubova prave takve stvari, kriminalne naravno, i da na taj način ostvaruju sredstva, zarađuju pare. Nijesu oni na vrh ledenog brijega, ni slučajno. Oni će naravno snositi svoju odgovornost, ali akcija mora da traje da bi se oslobio crnogorski fudbal", kaže trener Branislav Milačić.

Da namještanja utakmica ima, kaže dugogodišnji sportski novinar Milorad Đurković, ali i dodaje da sve to treba i dokazati.

"Ne bi bilo dobro da se na kraju pokaže da je i u ovoj akciji protiv namještanja i dogovaranja utakmica ipak vuk pojeo magarca. U svakom slučaju, jedino državni organi mogu doći do dokaza da li je bilo namještanja i dogovaranja, iako mi koji pratimo sportski fudbal, znamo da namještanja i dogovaranja rezultata prije svega, zbog prihoda kladionicama, ima. Ponavljam, to sve ponavljam, treba i dokazati. To je dužnost državnih organa", kaže Đurković.

Fudbalski savez Crne Gore povodom hapšenja fudbalera saopštio je da afirmiše napore i borbu protiv svih oblika neregularnosti i podržava sve radnje državnih organa kojima se onemogućava i preduprjeđuje bilo čiji pokušaj dogovaranja - lažiranja ishoda utakmica, čime se može ugroziti ili se ugrožava integritet utakmica i takmičenja i dovodi do zloupotrebe fudbalske igre. Nadležni organi FSCG, na osnovu  svojih akata, preduzeće sve mjere i pokrenuće disciplinske postupke radi utvrđivanja odgovornosti i izricanja sportskih sankcija svim učesnicima u neregularnostima, u skladu sa propisima FSCG, UEFA i FIFA.

Izvor: Atlas TV

Portal Analitika