Protokol

Đukanović-Lajčak: Napredak CG u svim oblastima integracionog procesa

Čestitam Crnoj Gori na kvalitetu postignutih rezultata, koji su značajniji i od brzine pristupanja, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak nakon zvaničnog susreta sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.
Đukanović-Lajčak: Napredak CG u svim oblastima integracionog procesa
Portal AnalitikaIzvor

Lajčak je istakao da Slovačka cijeni ostvareni rezultati i napredak Crne Gore u svim oblastima u procesu integracija i ukazao na značaj dalje dinamike proširenja EU i NATO za ukupnu stabilnost i prosperitet regiona.

Potpredsjednik slovačke Vlade boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, za koju je premijer Đukanović rekao da predstavlja potvrdu i podsticaj daljem razvoju izuzetno dobrih odnosa dvije države. Posebno je naglašen značaj kontinuirane podrške Slovačke integracionim procesima Crne Gore u EU i NATO i istakao da cijeni Slovačku podršku evropskom putu regiona u cjelini.

Đukanović je takođe istakao značaj Zajedničke izjave ministara vanjskih poslova zemalja Višegradske četvorke i Zapadnog Balkana o napretku zemalja Zapadnog Balkana u evropskim i evro-atlantskim integracijama, kao i inicijative za formiranje Fonda za Zapadni Balkan, što će doprinijeti napretku tog regiona na putu ka EU i NATO.

Đukanović i Lajčak saglasili su se da ima prostora za dačlje jačanje ekonomske saradnje, koju podstiče i intenzivan politički dijalog na visokom nivou.

Potpredsjednik Lajčak učestvovaće sjutra na Završnoj konferenciji Nacionalne konvencije o evropskoj integraciji Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.