Region

Gašić: Saradnja s NATO-om doprinosi miru

Ministri vanjskih poslova i odbrane Srbije Ivica Dačić i Bratislav Gašić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakli su danas u Briselu da su obje strane zadovoljne dosadašnjim nivoom saradnje i da Srbija želi da razvija saradnju sa alijansom u okviru Partnerstva za mir.
Gašić: Saradnja s NATO-om doprinosi miru
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je govoreći o usvajanju Individualnog akcionog plana za partnerstvo (IPAP), koji predstavlja najviši stepen saradnje sa partnerskom državom koja nije opredijeljena za članstvo u NATO, istakao da se time doprinosi i izgradnji vojnih kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti, kao i boljoj saradnji na bilateralnom planu sa članicama NATO.

- Učešće u Partnerstvu za mir za Srbiju predstavlja optimalan okvir za ostvarenje bezbjednosnih ciljeva i unaprjeđenje odbrambenih kapaciteta, uz zadržavanje proklamovane politike vojne neutralnosti - naglasio je Gašić.

Na taj način, kako je rekao, doprinosi se dostizanju interoperabilnosti u Vojsci Srbije.

On je zahvalio Kforu na profesionalnom pristupu u izvršavanju mandata dodijeljenog Rezolucijom Savjeta bezbjetnosti UN-a 1244 i zaključio da je saradnja snaga Kfora sa Vojskom Srbije odlična na svim nivoima.

Portal Analitika