Region

Gašić: Saradnja s NATO-om doprinosi miru

Ministri vanjskih poslova i odbrane Srbije Ivica Dačić i Bratislav Gašić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakli su danas u Briselu da su obje strane zadovoljne dosadašnjim nivoom saradnje i da Srbija želi da razvija saradnju sa alijansom u okviru Partnerstva za mir.
Gašić: Saradnja s NATO-om doprinosi miru
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je govoreći o usvajanju Individualnog akcionog plana za partnerstvo (IPAP), koji predstavlja najviši stepen saradnje sa partnerskom državom koja nije opredijeljena za članstvo u NATO, istakao da se time doprinosi i izgradnji vojnih kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti, kao i boljoj saradnji na bilateralnom planu sa članicama NATO.

- Učešće u Partnerstvu za mir za Srbiju predstavlja optimalan okvir za ostvarenje bezbjednosnih ciljeva i unaprjeđenje odbrambenih kapaciteta, uz zadržavanje proklamovane politike vojne neutralnosti - naglasio je Gašić.

Na taj način, kako je rekao, doprinosi se dostizanju interoperabilnosti u Vojsci Srbije.

On je zahvalio Kforu na profesionalnom pristupu u izvršavanju mandata dodijeljenog Rezolucijom Savjeta bezbjetnosti UN-a 1244 i zaključio da je saradnja snaga Kfora sa Vojskom Srbije odlična na svim nivoima.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimno-737739288
19.03.2015. 01:40

Ovo Srbi iz Crne Gore nece prezivjeti.

0
0