Politika

BOŠKOVIĆ: Uskladićemo obrazovanje sa tržištem rada

Najveći izazov biće usklađivanje sistema obrazovanja sa tržištem rada, kazao je novoizabrani ministar prosvjete, Predrag Bošković.
BOŠKOVIĆ: Uskladićemo obrazovanje sa tržištem rada
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, sektor obrazovanja - naročito visokoškolskog - do sada nije odgovarao potrebama tržišta rada. Upravo ta harmonizacija ponude i tražnje na tržištu rada biće jedan od ključnih zadataka Ministarstva prosvjete. On je kazao da upisna politika na fakultetima u prethodnom periodu nije odgovarala stvarnim potrebama.

- Zato smo imali na tržištu rada i po tridesetak hiljada stranih radnika, koji su dobijali radne dozvole zbog toga što nije bilo adekvatnog kadra u Crnoj Gori - pojasnio je Bošković.

Izvor: Portal RTCG

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
zagrijavanje
19.03.2015. 09:48

Tržište rada i svakolikog crnogorskog društva Predraže , usmjerava se od početnog - temeljnog nivoa obrazovanja, predškolskog i osnovnog , u koliko nijesmo svi u Crnoj Gori po rođenju predisponirani , a izgleda da jesmo, za fakultete i akademije.

0
0