Protokol

Đukanović sa Dirkesom o nastavku dobre saradnje sa Fondom "Konrad Adenauer"

Kontinuirano ulaganje i rad sa mladima i kreiranje mogućnosti za njihovo usavršavanje, veoma su značajni za njihovo dalje obrazovanje, zapošljavanje i unaprjeđenje privrede i ekonomije, zaključak je današnjih razgovora koje su imali premijer Milo Đukanović i novi direktor predstavništva Fondacije "Konrad Adenauer" Norbert Bekman Dirkes.
Đukanović sa Dirkesom o nastavku dobre saradnje sa Fondom "Konrad Adenauer"
Portal AnalitikaIzvor

- Crna Gora je u proteklih devet godina, od obnove nezavisnosti, ostvarila izuzetne rezultate koji zaslužuju veliko poštovanje i istovremeno pozdravio dosadašnju uspješnu saradnju Fondacije "Konrad Adenauer" sa Vladom i institucijama Crne Gore - kazao je Dirkes.

Predsjendik Vlade sastao sa danas sa njim povodom njegovog preuzimanja dužnosti direktora predstavništva Fondacije "Konrad Adenauer" za Crnu Goru i Srbiju. Đukanović je iskazao spremnost za intenziviranje saradnje, posebno u oblasti obrazovanja i nauke, kroz nastavak programa stipendiranja nadarenih studenata.

U razgovorima je bilo riječi i o daljoj saradnji Crne Gore i Fondacije "Konrad Adenauer" u kontekstu integracija Crne Gore u EU i NATO.

Dogovoren je nastavak kontakata u narednom periodu i realizacija konkretnih aktivnosti na planu razmjene iskustava i ekspertize u identifikovanim oblastima od interesa za obje strane.

Portal Analitika