Muzika

VIDEO: Objavljen spot za Knezovu pjesmu "Adio"

Produkcijska kuća Željka Joksimovića Minacord objavila je danas na svom zvaničnom Jutjub (YouTube) kanalu - i vrlo brzo povukla - spot za pjesmu "Adio" kojom će nas Knez predstavljati na narednom 60. Eurosongu u Beču.
VIDEO: Objavljen spot za Knezovu pjesmu "Adio"
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što se spot pojavio na brojnim medijima i društvenim mrežama, a prije premijere koju je RTCG prvobitno najavila za subotu, link za ovaj video je izbrisan. No, kako su u toku predstavljanja zvaničnih spotova preko Eurovizijske mreže, "Adio" se našao na zvaničnoj stranici Eurosonga 2015.

Pjesma za koju je muziku, aranžman i produkciju uradio Joksimović, a tekst Marina Tucaković i Dejan Ivanović, Nenad Knežević Knez izvodi uz prateće vokale Olgu Vulović, Suzanu Branković, Dunju Vujadinović, Ivanu Vladović i Jelenu Pajić, gitaru svira renomirani Aleksandar Sedlar, violinu Mirjana Nešković, a tamburu Rastko Aksentijević. U numeri dominira popularni istočnjački melos, ali ona koji - na žalost - nema nikakve dodirne tačke sa tako raznovrsnom muzikom kojom obiluje prostor Crne Gore.

Video spot režirao je Andrej Ilić, direktor fotografije je Đorđe Trbović, a za stajling je bio zadužen Boško Jakovljević. Uz Kneza, prateće vokale i Nešković na violini, pojavljuje se i Sanja Stojanović kao izvođač na sazu. Snimke na kojima se oni nalaze urađeni su u studiju, uz sivu kao dominantnu boju. Njima su, sa druge strane, pridruženi snimci iz vazduha ljepota pet crnogorskih nacionalnih parkova - Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen, Prokletije i Biogradska gora - kao i kratke sekvence tvrđave San Đovani (Sveti Ivan) iznad Kotora, stare masline u Baru.

Spot se sada može pogledati na zvaničnoj YouTube stranici Eurosonga.

Uživajte.

Portal Analitika