Društvo

Najoštrija sankcije zbog napada na bogomolju u Sutivanu

Napad na bogomolju i svetinju zaslužuje najoštriju sankciju, stav je Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom incidenta koji se danas dogodio u Sutivanu kod Bijelog Polja.
Najoštrija sankcije zbog napada na bogomolju u Sutivanu
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom skrnavljenja fasade džamije u Sutivanu, na koju su bačene fekalije životinjskog porijekla, Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama najoštrije osuđuje ovaj vandalski i sramni čin i poziva nadležne organe da što prije otkriju i krivično procesuiraju počinioca ili počinioce ovog djela - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz Direktorata pozivaju nadležne organe da takođe zaštite vjernike i vjerske objekte Islamske zajednice u Crnoj Gori i da vjernicima omoguće nesmetano ostvarivanje svih vjerskih prava i sloboda.

- Crna Gora svojim Ustavom i zakonima, garantuje slobodu vjeroispovijesti svakom građaninu,a vjerskim zajednicama slobodu djelovanja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podsjeća javnost da Crna Gora baštini vjekovnu toleranciju i istinsko poštovanje između različitih vjera, kao i da ovakvi vandalski incidenti ne mogu ugroziti dobre međuvjerske odnose koji su jedna od potvrđenih vrijednosti multikonfesionalne i multietničke Crne Gore - stoji u saopštenju Direktorata.

Foto: sandzakpress.net

Portal Analitika