Crna hronika

UP: Uhapšeni fudbaleri zaradili 75.000 eura

Pet fudbalera koji su danas lišeni slobode zbog sumnje da su dogovarali ishode utakmica, sebi ili saradnicima pribavili su protivpravnu imovinsku korist od oko 75.000 eura, saopštio je rukovodioc Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a, Milovana Pavićevića.
UP: Uhapšeni fudbaleri zaradili 75.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Uhapšeni Novak Rajković iz Berana fudbaler FK Berane, Stefan Lutovac koji igra u FK Radnički kao i nikšićanin Milenko Nerić fudbaler "Bokelja". U akciji su uhapšeni i Milovan Nikolić, koji igra za Iskru, kao i Mihailo Radulović koji igra za FK Cetinje.

- Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije je, višemjesečnom kriminalističkom obradom, a u saradnji sa Tužilaštvom, partnerskim policijskim službama zemalja u regionu, Fudbalskim savezom Crne Gore i UEFA-om, prikupio činjenice koje će u postupku služiti kao dokazi da je ova kriminalna grupa, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu na organizovan način vršila ova krivična djela... Pet osumnjičenih lica su, sumnja se, krivična djela počinila na način što su za imovinsku korist koju su pribavili za sebe, koja se kretala od 2.000 do 20.000 eura po utakmici i licu, dogovarali ishod pet fudbalskih utakmica crnogorske fudbalske lige. Sumnja se da su pet osumnjičenih lica na ovaj način prisvojila iznos ukupno od oko 40.000 eura. Znajući unaprijed ishod takmičenja, omogućili su sebi i drugima sticanje protivpravne imovinske koristi, na štetu priređivača igara na sreću, u iznosu od oko 35.000 eura. To znači da su ova lica, sumnja se, na opisane načine – kladeći se i dobijajući novac od drugih lica radi uplate – klađenja, sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 75.000 eura - naveo je on.

Osumnjičena lica će, uz krivičnu prijavu biti sprovedena nadležnom tužiocu na dalje postupanje. Iz Uprave policije najavljuju nove mjere i radnje u cilju suzbijanja krivičnih djela u oblasti sportskih takmičenja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.