Fudbal

Romario: Nejmar će 'srušiti' Pelea

Legenda Brazila i svjetskog fudbala Romario de Souza Faria smatra da će Nejmar da Silva oboriti rekord Pelea po broju golova za 'Selesao'.
Romario: Nejmar će 'srušiti' Pelea
Portal AnalitikaIzvor

Napadač Barselone je na 60 nastupa za nacionalni tim postigao 42 pogotka, čime se već probio na peto mjesto vječne liste. Prvi je jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena sa 77 golova, slijedi Ronaldo sa 62, treći je upravo Romario sa 55, a ispred Nejmara je još Ziko – koji je 48 puta bio precizan.

S obzirom da nekadašnji napadač Santosa ima samo 23 godine, realno je očekivati da nastupi na naredna dva Mundijala, a nije isključeno da se nađe i na završnici Svjetskog prvenstva i 2026. godine.

"Prije svega, mislim da je sposoban za tako nešto isključivo zbog svojih godina. Iako ima još nekoliko igrača ispred sebe, može vrlo lako da prestigne Pelea na prvom mjestu i postane najbolji strijelac u istoriji Brazila", rekao je bivši igrač PSV i Barselone, jedan od rijetkih koji je tokom karijere prebacio magičnu granicu od 1.000 pogodaka. 

Jedan od najboljih mladih napadača svijeta već je prestigao Romarija po broju golova za 'Blaugranu', pošto je nedavno postigao svog 40. pogodak, jedan više od Baiksinja ('Skraćenog'). 

"Neće me pogoditi kada me Nejmar bude prestigao. Ja sam ostavio svoj trag u istoriji – sada je red na njega", zaključio je Romario. 

Nejmar je ove sezone odigrao 34 utakmice za Barsu, 30 kao starter, i postigao 26 golova.

Portal Analitika