Crna hronika

U Nikšiću zapaljeno pogrebno vozilo firme Lončar

Pogrebno vozilo firme Lončar, koje je bilo parkirano u ulici Nika Miljanića u blizini gradske bolnice u Nikšiću, zapaljeno je oko tri sata poslije ponoći, a vještačenjem će biti utvrđeno na koji način je prouzrokovan požar.
U Nikšiću zapaljeno pogrebno vozilo firme Lončar
Portal AnalitikaIzvor

Vlasnik pogrebnog preduzeća Raco Lončar kazao je agenciji MINA da su mu za dvije godine uništena dva vozila, ali da ne može zvanično nikoga označiti kao počinioca.

„Ovo je udar na moju porodicu kako bi ostali bez egzistencije, sprečavajući me da pošteno obavljam svoj posao. Poučen ranijim lošim iskustvom, kombi marke mercedes vito, ove godine parkirao sam sa strane na ulici, a ne ispred prostorija firme, da bi bio što bolje osvijetljen i zaštićen, ali uzalud“, kazao je Lončar.

Kombi je neko prvo, kako smatra Lončar, pokušao da uništi eksplozivnom napravom oko dva sata nakon ponoći, kada je u užem dijelu grada odjeknula detonacija, ali bezuspješno.

„Vjerovatno je bila neka primitivno urađena naprava koja nije nanijela veliku štetu, pa se počinilac sat kasnije vratio i dovršio započeto, zapalivši prednji dio vozila. Šteta je velika, jer samo kompjuter košta tri hiljade EUR. Širenje požara spriječeno je intervencijom vatrogasaca“, kazao je vlasnik pogrebnog preduzeća.

Policija je izvršila uviđaj, a vještak treba da utvrdi kako je došlo do zapaljenja vozila.

Portal Analitika