Zlatičanin dobio čuvenog menadžera

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin potpisao je menadžerski ugovor sa jednim od najvećih svjetskih promotera i menadžera u svijetu boksa, Alom Hejmonom, saopšteno je iz Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF).
Zlatičanin dobio čuvenog menadžera
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je Hejmon promoter i jednom od najboljih svjetskih boksera, Flojdu Mejvederu. Predsjednik CPBF, Milorad Martinović, kazao je da su Hejmon i njegova promoterska kuća organizatori najvećih spektakala u svijetu boksa. 

"Ugovor je potpisan na pet godina i u nastavku karijere Zlatičanin će biti pod vođstvom Hejmona, odnosno menadžersko-promoterske kuće Hejmon sports. Zlatičanin je dobio idealne uslove, najbolje koje je mogao da dobije bokser sa evropskog kontinenta", rekao je Martinović agenciji MINA.

On je kazao da će, osim mečeva, Zlatičanin i sve pripreme obavljati u Las Vegasu, gdje je sjedište promoterske i menadžerske kuće Hejmona.

"Hejmon neće uzimati procenat ako borac dobija manje od 250 hiljada dolara. Zlatičaninu je saradnja sa Hejmonom jedan od najvećih uspjeha od ulaska u bokersku elitu", rekao je Martinović.

On je kazao da Hejmonova promoterska kuća broji od više od 200 boksera.

"Poznato je šta na svjetskoj bokserskoj sceni znači Mejveder. Pod njegovim vođstvom su još Antonio Tarver, Andre Berto, Devon Aleksander, Piter Kilan, Šon Poter, Omar Fikgeroa", kazao je Martinović.

On je najavio da će Zlatičanin uskoro putovati za Sjedinjene Američke Države gdje ga 10. aprila u Njujorku očekuje eliminacioni meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji protiv Ukrajinca Ivana Redkača.

Redkač je zamijenio Amerikanca Henrija Landija, kome je WBC oduzeo pravo da boksuje eliminacioni meč. Bolji iz duela Zlatičanina i Redkača boriće se 2015. za titulu prvaka svijeta sa Horheom Linaresom koji je, krajem prošle godine, u Tokiju nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Havijera Prijeta i osvojio upražnjenu titulu. Titula je ostala upražnjena nakon što Omar Figeroa zbog povrede nije mogao da je brani. (Mina)

Portal Analitika