Društvo

Počelo prikupljanje potpisa podrške roditeljima inficiranih beba

Udruženje Roditelji aktiviralo je danas online peticiju čijim potpisivanjem roditelji i ostali građani pružaju javnu podršku roditeljima beba koje su krajem prošle godine inficirane u bjelopoljskoj Opštoj bolnici.
Počelo prikupljanje potpisa podrške roditeljima inficiranih beba
Portal AnalitikaIzvor

Potpisivanjem peticije potpisnici žele da poruče da neće da dopuste da se ovakva ili slična situacija ponovi i da zahtijevaju kvalitetnije uslove u crnogorskim porodilištima.

“Ne smijemo dozvoliti da i jedan život ubuduće bude prekinut, ponajmanje zbog razloga koji su se desili u bjelopoljskoj bolnici, koji su do sada poznati”, piše u peticiji.

U udruženje Roditelji smatraju da Crna Gora nema sa čim da se pohvali kada je situacija u većini porodilišta u pitanju, i podsjećaju na detaljnu analizu stručnjaka za potrebe UNICEF-a i Ministarstva zdravlja, čiji je zaključak da veliki broj osnovnih uslova i standarda i procedura nijesu odgovarajući.

“Na tome se mora hitno raditi, jer smo već davno upozoreni i neke stvari možemo da preduprijedimo dok smo na vrijeme”, poručuju iz udruženje.


Peticija se može potpisati na portalu Roditelji.me,na linku:http://bit.ly/1xegxo2

Prikupljeni potpisi biće predati Ministarstvu zdravlja u ponedjeljak, 23. marta.

Portal Analitika