Politika

Odbor za antikorupciju prihvatio inicijativu Pajovića

Odbor za antikorupciju Skupštine Crne Gore je prihvatio inicijativu poslanika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića za kontrolno saslušanje ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i direktora JP “Morsko dobro” Rajka Barovića, zbog toga što nije poznato gdje je i na koji način usmjerena potrošnja finansijskih sredstava, koje to preduzeće ubira, kao i zbog nezakonite naplate naknada za korišćenje vikendica na lokalitetu Ada Bojana, koje su inače nelegalno sagrađene, posebno kada imamo u vidu da se radi o lokaciji izuzetne prirodne vrijednosti.
Odbor za antikorupciju prihvatio inicijativu Pajovića
Portal AnalitikaIzvor

"Ako se izuzmu redovni troškovi poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji na godišnjem nivou prelaze nešto preko milion eura, analiza finansijskih izvještaja za period od 2008. do kraja 2013. godine pokazuje da je, u navedenom periodu, preduzeće najmanje šest miliona eura preusmjerilo u druge svrhe, umjesto da ih uloži u razvoj zone morskog dobra. Tako se , u pomenutom izvještaju, navodi i to da je JP Morsko dobro u svrhe reklamiranja i sponzorstva potrošilo skoro 2,3 miliona eura“, navodi se u saopštenju press službe Pozitivne Crne Gore.

Kako se dodaje, ubiranje prihoda sa lokaliteta Ada Bojana ne prate ni približno ista ulaganja na teritoriji Opštine Ulcinj, odakle se prihodi inkasiraju.

„Prema podacima iz finansijskih izvještaja JP Morsko dobro, samo u 2012. i 2013. godini zaključeni su ugovori o zakupu vikendica u vrijednosti preko 3,2 miliona eura. Pored toga što naplata naknada, za korišćenje vikendica na Adi Bojani, nema zakonskog utemeljenja, ipak se naplaćuje i to od 2008, a da niko ne zna gdje taj novac završava", zaključuje se u saopštenju.

 
 
 
Portal Analitika