Fudbal

FSCG: Nesportsko ponašanje navijača Budućnosti i Sutjeske

U prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore danas je, na inicijativu Uprave policije i FSCG, održan sastanak sa predstavnicima fudbalskih klubova Budućnost i Sutjeska, kojem su prisustvovali i predstavnici navijača FK „Sutjeska“. Na ovaj sastanak bili su pozvani i predstavnici navijača FK „Budućnost“, ali isti nijesu prisustvovali iz objektivnih razloga.
FSCG: Nesportsko ponašanje navijača Budućnosti i Sutjeske
Portal AnalitikaIzvor

Razlog za održavanje navedenog sastanka bilo je nesportsko ponašanje navijača dva kluba tokom poslednjeg prvenstvenog kola, na gostovanjima u Kotoru i Budvi.

Kako bi se u narednom periodu preduprijedili eventualni veći bezbjednosni problemi, na sastanku je dogovoreno da se zajedničkim aktivnostima klubova, navijačkih grupa, FSCG i Uprave policije, preduzmu potrebne mjere na elminisanju rizika koji mogu uticati na neophodan bezbjednosni ambijent tokom odigravanja fudbalskih utakmica.

Takođe, dogovoreno je da u narednom periodu ovi sastanci budu redovni, uz uključivanja predstavnika tužilačke i sudske organizacije, sve do iskorijenjivanja ovih negativnih pojava na fudbalskim terenima u Crnoj Gori.

Portal Analitika