Društvo

Luštica Bay donirala 31,8 hiljada eura za adaptaciju vrtića Radovići

Kompanija Luštica Divelopment AD koja razvija projekat Luštica Bay u zalivu Trašte na poluostrvu Luštica, opredijelila je 31,804.48 eura za adaptaciju javne predškolske ustanove „Bambi“ u Radovićima. Radovi treba da budu izvedeni u roku od 12 mjeseci.
Luštica Bay donirala 31,8 hiljada eura za adaptaciju vrtića Radovići
Portal AnalitikaIzvor

Luštica Divelopment nastavlja sa dobrom praksom i saradnjom sa opštinom Tivat, a posebno u Radovićima u smislu opredjeljenja značajnih sredstava za potrebe javnih ustanova i drugih organizacija.

„Mi u Luštici Divelopment naročito vjerujemo u podršku sektoru obrazovanja i u tom smislu nam je posebno veliko zadovoljstvo da pomognemo vrtić „Bambi“ u Radovićima. Vjerujemo da će ovim renoviranjem biti obezbijeđeno bolje okruženje i sredina za boravak kako mališana tako i vaspitnog osoblja koje o njima brine“, saopštio je Daren Gibson, izvršni direktor Luštica Divelopment.

„Ova donacija je za nas veoma značajna jer bi trebalo da dobijemo tri puta više prostora od onog kojim trenutno raspolažemo. Dobili bismo veliko kupatilo sa sanitarnim čvorom, veliki garderober, kuhinju i duplo veći prostor za boravak 35 mališana koliko ih trenutno boravi u vrtiću. Iz tog razloga smo zainteresovani da adaptacija počne što prije. U tom smislu smo i sva neophodna dokumenta dostavili nadležnom ministarstvu“, istakla je Jasna Vujović, direktorica Javne predškolske ustanove „Bambi“ kojoj je u nadležnosti područni vrtić u Radovićima.

Vrtić trenutno raspolaže prostorom od 38 metara kvadratnih, sa pet malih sanitarnih čvorova, malim garderoberom i kuhinjicom. Adaptacijom je predviđena dogradnja modernog montažnog objekta od 67 metara kvadratnih čime bi ukupan kapacitet vrtića iznosio 105 metara kvadratnih.

Adaptacija će početi nakon odobrenja Ministarstva prosvjete.

Područno odručno u Radovićima pripada Javnoj predškolskoj ustanovi „Bambi“ Tivat u kojem, uključujući i područno odjeljenje u Donjoj Lastvi, trenutno boravi oko 700 djece predškolskog uzrasta.

Centralni vrtić u Tivtu, nakon rekonstrukcije vrijedne oko dva miliona eura, otvoren je u oktobru 2013. godine i predstavlja jednu od najmodernijih vrtićkih ustanova u Crnoj Gori.

Kompanija Luštica Divelopment do sada je uložila oko 600 hiljada eura u društveno odgovorne projekte u Tivtu i drugim crnogorskim gradovima. Protokolom o sponzorstvu koji je krajem prošle godine potpisan sa Opštinom Tivat, predviđeno je da Kompanija donira 150 hiljada eura za kulturne, sportske i druge projekte nevladinih udruženja, sportskih i kulturnih organizacija i javnih ustanova.

Portal Analitika