Crna hronika

Osumnjičeni za ranjavanje Popovića braniće se sa slobode

Baranin M.J. (17) osumnjičen za ranjavanje Petra Popovića, danas je u podgoričkom Višem sudu pušten da se brani sa slobode. Odluku je donio sudija za istrage Radomir Ivanović.
Osumnjičeni za ranjavanje Popovića braniće se sa slobode
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnik je ispričao da ga je Popović maltretirao dva mjeseca prije nego što je njega potegao pištolj. Takođe je kazao da je Popović tog dana krenuo ka njemu i da je iz straha pucao.

Dodao je da je sam pošao u zgradu policije, predao im pištolj i ispričao šta se desilo. Naveo je i da su netačne spekulacije da je član Đurovićevog klana i da je motiv ranjavanja bio sukob sa članovima Mušine grupe, kojoj Popović pripada.

Očevici kažu da je Popović juče oko 15.30 sati šetao sa drugom, i kad su bili na ulici između zgrade barske policije i Agencije državne bezbednosti, sa parkinga, maloljetnik je iz neposredne blizine pucao na Popovića. Prema riječima svedoka nemilog događaja, on je ispalio pet hitaca, napravio pauzu i pucao još jednom. Sve se to dešavalo naočigled Popovićevog druga i žene koja je samo nekoliko minuta ranije sa djetetom izašla iz vozila. Nastala je vriska i panika, a vrlo brzo stigla je i policija. Popovićev prijatelj uspaničeno je tražio ženi da pozajmi auto da bi prevezao ranjenog prijatelja do bolnice. Sve se izdešavalo nevjerovatnom brzinom, naočigled desetak svjedoka.

Popović je ranjen u donje ekstremitete i butnu kost. Ljekari su ga medicinski zbrinuli u Opštoj bolnici Bar. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Opštoj bolnici, upućen je u podgorički Klinički centar.

 
 
 
Portal Analitika