Politika

Danilović nije više šef poslaničkog kluba DF-a

Predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF), Goran Danilović, podnio je ostavku na tu funkciju, i poručio da je od danas u parlamentu poslanik Nove srpske demokratije (NOVA).
Danilović nije više šef poslaničkog kluba DF-a
Portal AnalitikaIzvor

On je novinarima u parlamentu kazao da je ostavku podnio zbog toga što se koncepcijski i politički razlikuje sa većinom u Predsjedništvu, prije svega Nove.

„Sa mojim političkim prijateljima koji vjeruju da je, i nakon izlaska Miodraga Lekića iz DF-a, Novoj mjesto u ovom novom Frontu“, rekao je Danilović.

On je kazao da smatra da je bilo logičnije da je Nova formirala svoj klub.

„I da smo ostali u najboljim odnosima sa svojim prijateljima iz DF-a, sačekali konstituisanje novog Lekićevog političkog subjekta i nastavili saradnju sa njim odmah. Vjerujem da bi to bila pobjednička priča“, pojasnio je Danilović.

On je kazao da će svoje stavove „strpljivo, pažljivo i uredno“ saopštiti na sjednici Glavnog odbora, koja bi trebalo da bude održana sljedećeg vikenda.

„Do tada, ja sam poslanik Nove, ali da ne bih unosio zabunu i da ne bih sprječavao one koji vjeruju da treba nastaviti sa DF-om, trudiću se da ne smetam sve dok odluka stranačkih organa Nove ne bude konačna“, poručio je Danilović.

On je rekao da će se boriti za svoj stav, ali da ne želi nikoga silom da ubjeđuje da vjeruje u to.

„Sarađivaću u budućnosti, prije svega u okviru moje stranke, sve dok se ne donesu konačne odluke. O tome šta ću uraditi potom, neka ostane potom“, kazao je Danilović.

On je rekao da se nada da će rasplet njihovih političkih prilika biti civilizovan, ljudski i bez „medijske spekularnosti“.

Na pitanje da li još neko od njegovih kolega razmišlja na isti način i kako gleda na budućnost DF-a, Danilović je kazao da se nije raspitivao, i da ne lobira za svoje stavove.

„Dragocjen mi je svaki čovjek koji korektno misli drugačije od mene, ali to umije da mi kaže bez vrijeđanja, a posebno su mi dragocjeni oni koji misle kao ja, a da ih nijesam mnogo ubjeđivao“, kazao je on.

Danilović je rekao da ne zna da li neko od njegovih kolega misli kao on, „ali ću sačekati onu strukturu koja je odlučujuća kod nas, a to je GO, pa će mi oni reći šta misle, da li je ono što ja govorim u redu ili nije“.

„Kao zamjenik predsjednika Nove, znam šta je politička odgovornost i kad treba povući koji potez. Ja sam danas spreman za potez, a sjutra za odgovornost“, naglasio je Danilović.

Upitan da li će, ako njegovi stavovi ne naiđu na odobravanje u Novoj, pristupiti novom političkom subjektu koji će formirati Lekić, on je rekao da će u tom slučaju sazvati konferenciju za novinare.

„Neće to biti daleko, za desetak dana. Jedno je izvjesno, ja ću prvo, vrlo strpljivo, pokušati da objasnim svojim prijateljima u Novoj, da duboko vjerujem u ovo što govorim, i da je ovo naš najbolji put. Ako budu mislili drugačije, meni ostaje da se ponovo vidim sa vama“, naveo je Danilović.

Na pitanje kako vidi budućnost DF-a, on je rekao da im želi sve najbolje. „Šta god da bude, ja DF-u želim najbolju budućnost, a kakva će biti - to više neće zavisiti od mene“, zaključio je Danilović.

Mina

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
z zapet ko puska
18.03.2015. 22:48

Bogami ovaj danilovic srastao u dobroga govornika ima sanse za njega koliko je on dugo ili malo u politici pokazace vrijeme ili jesi ili nisi lav gosn danilovic?!

0
1