Fudbal

LŠ: Nemoguća misija za Siti, Juve u Dortmundu

Posljednji učesnici četvrtfinala fudbalske Lige šampiona biće poznati večeras poslije utakmica Borusija Dortmund - Juventus i Barselona - Mančester siti.
LŠ: Nemoguća misija za Siti, Juve u Dortmundu
Portal AnalitikaIzvor

Juventus je u prvom meču savladao Borusiju sa 2:1, ali njemački tim ima dobar rezultat i može da eliminiše italijanskog šampiona. "Milioneri" su uspjeli da prebrode krizu iz prvog dijela sezone, već tri utakmice ne znaju za poraz i nijesu primili gol.

"Utakmica protiv Kelna je još jedna u nizu na kojoj nijesmo primili gol što nas raduje pred revanš sa Juventusom. Želimo da prođemo dalje, mislim da možemo do četvrfinala", rekao je trener Dortmunda Jirgen Klop

Juventus na ovom meču neće moći da računa na organizatora igre Andreu Pirla, koji nije uspio da se oporavi od povrede butnog mišića.

"Moraćemo da povedemo, možda čak postigeno i više od jednog gola", rekao je trener torinskog kluba Masimilijano Alegri.

Barselona će na Nou Kampu dočekati Mančester siti, poslije pobjede od 2:1 u prvom meču. Španski klub ne bi trebalo da ima težak posao s ozbirom na formu Sitija, koji je u posljednjem kolu Premijer lige izgubio od Barnlija (1:0).

"Problem je što ne pobjeđujemo ekipe, koje smo do sada pobjeđivali. Ubijeđen sam da igrači daju sve od sebe, međutim moramo da nastavimo da vjerujemo u sebe i vratimo se na nivo na kojem smo bili", rekao je Pelegrini.

On je dodao da se ne plaši otkaza ako "građana" dožive poraz od Barselone.

"Ne mislim da je moj posao doveden u pitanje. Liga šampiona je važna, ali zna da napravi pogršnu sliku o nekom timu. Jedna loša utakmica ili greška i ispali ste", rekao je čileanski stručnjak.

Sa druge strane katalonski gigant će pokušati da se domogne rekordnog osmog plasmana u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja.

Portal Analitika