Svijet

Pismo sa cijanidom stiglo u Bijelu kuću

Bijeloj kući je ove nedjelje poslato pismo za koje su analize pokazale da sadrži tragove cijanida, a biće podvrgnuto daljem testiranju, izvijestili su mediji.
Pismo sa cijanidom stiglo u Bijelu kuću
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Služba Bijele kuće za prijem pošte je u ponedjeljak 16. marta dobila pismo. Prvobitne biološke analize su bile negativne, ali je sljedećeg dana analiza preliminarno ukazala na prisustvo cijanida", naveo je u saopštenju za medijsku kuću CNN portparol američke Tajne službe Brajan Liri.

"Uzorak je poslat u drugu ustanovu radi potvrde rezultata", naveo je Liri, koji nije želio da iznese više detalja jer je istraga još u toku, prenijela je agencija AFP.

Osoba zaposlena u službi za sortiranje pošte, koja je rukovala kontaminiranim pismom, nije pretrpjela povrede niti je bila izložena otrovnim materijama, izjavio je za CNN jedan anonimni pripadnik policije.

To je najnoviji u nizu skandala za američku Tajnu službu, navodi AFP.

Samo nekoliko sati ranije je direktor te službe Džozef Klensi u Kongresu, gdje je pozvan kako bi objasnio incident u kojem su dva agenta 4. marta u alkoholisanom stanju zaletjela automobilom u ogradu Bijele kuće, priznao da njegovi agenti često piju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.