Crna hronika

U rođaka pucao iz lovačke puške

Nikšićanin Predrag Korać (34) teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u ponedjeljak veče u župskom selu Bjeloševina. Hitac iz lovačke puške na njega je ispalio njegov rođak Leka Korać (56), kojeg je nikšićka policija odmah uhapsila, piše Dan.
U rođaka pucao iz lovačke puške
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Hitac je pogodio Predraga Koraća u predjelu stomaka, a u nikšićku Opštu bolnicu dovezen je u ponedjeljak veče oko 20.30. Direktor nikšićke bolnice dr Ilija Ašanin kazao je za Dan da je Korać primljen sa povredom unutrašnjih organa, nakon čega je hitno operisan.

"Pacijent je na odjeljenju intenzivne njege naše bolnice i trenutno je stabilnih vitalnih parametara, ali je i dalje životno ugrožen", rekao je Ašanin.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, pucnjavi su prethodile svađa i tuča, u kojoj je, navodno, uhapšeni Korać izvukao deblji kraj, nakon čega je posegnuo za oružjem i teško ranio bliskog rođaka. Prilikom privođenja, policija je kod njega pronašla lovačku pušku, a zamjenik višeg državnog tužioca iz Podgorice odredio mu je zadržavanje.

Protiv Koraća, koji će najvjerovatnije danas biti priveden sudiji za istragu, biće podnesene krivične prijave za ubistvo u pokušaju i nelegalno držanje oružja i eksplozivnih sredstava.

Portal Analitika