Region

Osuđeni za ubistvo dva policajca umro u ćeliji

Aleksandar Matić (35), osuđen za napad na policiju i ubistvo srpskog inspektora Slavoljuba Božovića (40) i Zorana Pavličića (38) i ranjavanje Rodoljuba Milovića, pronađen je mrtav u ćeliji zatvora u Zabeli, kod Požarevca, pišu Večernje Novosti.
Osuđeni za ubistvo dva policajca umro u ćeliji
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Beograđanin je za ovaj zločin bio osuđen na 21 godinu robije. Njegova smrt nije nasilna, nezvanično je potvrđeno "Novostima".

Navodno, krajem februara doživio je jak srčani udar, ali se spominje i predoziranje. Ovih dana trebalo bi da se završe svi rezultati obdukcije, pa će se znati i tačan uzrok smrti.

- Matić je često ulazio u sukobe sa nekim ekipama u zatvoru - navodi izvor Novosti blizak istrazi. - Prije nekoliko godina u jednoj tuči bio je i povrijeđen. Ipak, u posljednje vrijeme se smirio i očekivao je neko vanredno ublažavanje kazne. Bar je tako pričao. Sa robije je trebalo da izađe 2020. godine.

Matić je ubio dvojicu policajaca i jednog ranio 4. januara 1999. godine, kada su došli da ga uhapse zbog sumnje da je likvidirao svog kompanjona. Iako je tada imao samo 19 godina, nije se libio da potegne oružje. Cijela akcija njegovog hapšenja do danas se prepričava.

Matić je bio u svom stanu u Mirijevu kada je na vrata pozvonila policija. Čim je čuo da su na vratima inspektori, sjeo je u fotelju sa pištoljem u rukama. Inspektorima je vrata otvorila žena sa djetetom u naručju. Bila je to svojevrsna zamka. Jer, niko do njih nije želio da mališan strada.

Policajcu Božoviću je tog dana bio rođendan. Punio je 40 godina. Inspektori su ušli unutra, a onda je uslijedio krvavi pir. Matić je prvo Božoviću pucao direktno u glavu i ubio ga na mjestu. Pavličić se okrenuo, ali prekasno. Iako je bio nenaoružan, ubica mu je pucao u leđa i usmrtio ga. Onda je pogodio i Milovića.

Večernje Novosti

Portal Analitika