Tenis

Voznjacki dolazi u Ulcinj!

Turnir treće grupe evroafričke zone Fed kupa u tenisu održaće se u Ulcinju od 13. do 18. aprila i okupiti igračice iz 17 zemalja. Među njima će biti i Karolina Voznjacki, bivša prva teniserka svijeta, koja je potvrdila da će nastupiti za Dansku, u slučaju da se ne desi nešto nepredviđeno.
Voznjacki dolazi u Ulcinj!
Portal AnalitikaIzvor

To je sinoć potvrdio i predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović.

- Da Voznjacki ozbiljno planira da nastupi za Dansku u Ulcinju, potvrda je da je već rezervisana soba na njeno ime u ulcinjskom hotelu ,,Otrant“. Za nju je to izuzetno bitno, s obzirom da mora imati dva nastupa za reprezentaciju da bi mogla igrati dogodine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Crna Gora dobila je, nakon odlične organizacije Fed kupa 2013. godine, povjerenje Svjetske teniske federacije (ITF) i spremna dočekuje spektakl – rekao je Rašović.

Teniski spektakl organizuje se u Ulcinju po drugi put, u saradnji Teniskog saveza Crne Gore i kluba Belvi iz Ulcinja. Pored naše selekcije, za nastup konkurišu i reprezentacije Alžira, Angole, Jermenije, Konga, Kipra, Danske, Grčke, Islanda, Litvanije, Makedonije, Madagaskara, Moldavije, Mozambika, Namibije, Norveške i Ruande. Narednih dana će se znati, da li će neke afričke selekcije odustati, što je ranije najavljeno.

- Ono što je izvjesno je da će Crna Gora nastupiti sa našim najboljim teniserkama, Kovinić, Bojanić, Veselinović i Samardžić. Jako je bitno napomenuti da ako Danka Kovinić izbori nastup za Igre u Riju naredne godine, otvara se šansa za nastup još jedne reprezentativke, za dubl – rekao je Rašović.

Učešće Voznjacki, trenutno pete teniserke svijeta i jedne od najpopularnijih zvijezda tenisa današnjice, takmičenju donosi poseban renome. Osim Fed kupa, na terenima Teniskog kluba Bellevue odražeće se i pet jakih međunarodnih turnira, kao promocija sporta i turističke ponude Ulcinja i Crne Gore. Realizaciju ovih projekata podržaće Turistička organizacija Ulcinja i Nacionalna turistička organizacija. 

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika