NATO

Ambasadorka SAD posjetila Alfa Centar

Danas je u radnoj posjeti NVO Alfa Centar boravila ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Margaret Uehara, pri čemu je izvršni direktor Alfa Centra Aleksandar Dedović upoznao s radom i aktivnostima organizacije, kao i rezultatima koje je Alfa Centar ostvario.
Ambasadorka SAD posjetila Alfa Centar
Portal AnalitikaIzvor

Dedović i  Uehara razgovarali su i o budućim projektima ALFA Centra i mogućnostima unapređenja saradnje i podrške Ambasade realizaciji tih projekata.

“Današnju posjetu prepoznajemo kao podršku našim naporima u ostvarenju svoje vizije  demokratske i slobodne Crne Gore - članice NATO-a i EU. Osim za program podrške evroatlantskim integracijama ambasadorka je bila zainteresovana i za naš omladinski program kao i za sve ono što realizujemo u lokalnoj zajednici, “ kazao je Dedović.

Ističući da je veoma važno nastaviti proces informisanja javnosti o integracijama Crne Gore kao i izgradnji odgovornog demokratskog društva u svim lokalnim zajednicama ambasadorka je održala predavanje nikšićkim srednjoškolcima. Učenici iz četiri nikšićke srednje škole i “Omladinskog kluba Nikšić” su u razgovoru izrazili svoje stavove, dileme i očekivanja u vezi integracionih procesa, studiranja, zapošljavanja i buduće karijere.

“Duboko vjerujem da NATO doprinosi miru i stabilnosti a to državu čini jačom za sledeće generacije, odnosno za vas, mlade ljude“, kazala im je ambasadorka.

Portal Analitika