Crna hronika

Šarićev saradnik Boris Laban u spuškom zatvoru

Beranac Boris Laban (38) koji je pred beogradskim pravosuđem u martu 2013. godine sporazumno osuđen na deset i po godina zatvora nakon što je priznao da je bio dio kriminalne grupe Pljevljaka Darka Šarića, kojem se sudi za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ekstradiran je prije nekoliko dana iz Srbije i ostatak kazne će “služiti” u Spužu, potvrđeno je Portalu Analitika u policiji. Laban je već u Kazneno-popravnom domu u Spužu.
Šarićev saradnik Boris Laban u spuškom zatvoru
Portal AnalitikaIzvor

Viši sud u Bijelom Polju, u decembru prošle godine potvrdio odluku beogradskog Višeg suda kojom je Laban osuđen na deset i po godina zatvora zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, trgovina drogom i falsifikovanje isprave.

Laban je priznao dva krivična djela šverca i prodaje droge, falsifikovanje isprave, kao i krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Prošle godine u septembru on je u beogradskom zatvoru saslušavan i u okviru istrage pokušaja ubistva novinara iz Berana Tufika Softića. U ovom predmetu saslušan je u vsojstvu svjedoka.

Novinar Tufik Softić brutalno je pretučen 1. novembra 2007. godine na pragu porodične kuće u centru Berana. Sumnja se da je ubistvo naručio Beranac Dragan Labudović, koji je takođe u zavoru u Beogradu, nakon što se i on nagodio sa srpskim tužiocima i priznao da je član Šarićeve narko-grupe. On je sporazumno osuđen na devet godina zatvora.

Istraga pokušaja ubistva novinara Softića još nije okončana.

 

foto: novosti.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.