Region

SRBIJA: Demonstranti isprskali ministra prosvjete

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić napadnut je u parku Manjež na protestu prosvetnih radnika u Beogradu, koji traže poboljšanje materijalnog stanja.
SRBIJA: Demonstranti isprskali ministra prosvjete
Portal AnalitikaIzvor

Kada je prišao mjestu okupljanja ministra su gnijevni prosjvetni radnici počeli da prskaju vodom, cimaju i guraju. Nakon razgovora predstavnika dva sindikata i ministra prosvjete Srđana Verbića, nije postignut dogovor, pa se protest u školama nastavlja.

Obezbjeđenje ministra je odmah reagovalo nakon napada i pokušalo je da ga bukvalno ugura u službeni automobil. On je to odbio i prošao kroz kolonu nezadovoljnih prosvjetara.

Verbić je zatim rekao okupljenima da im se neće obratiti sa improvizovane bine u parku, ali je zatim pozvao predstavnike dva sindikata da dođu kod njega u Ministarstvo prosvete.

Predstavnici dva sindikata u štrajku su zatim ušli u zgradu Ministarstva prosvjete.

Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Dragan Matijević prije odlaska na razgovor sa ministrom učesnike protesta pozvao je na dostojanstvo.

Čelnici sindikata su izrazili žaljenje zbog incidenta u kome je vodom poliven ministar Verbić, koji je, na konstataciju da su među štrajkačima sve dobri nastavnici, upitao "kako li polivaju vodom oni koji nijesu dobri nastavnici".

 

B92, foto: Tanjug

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.