Svijet

Broj oboljelih od tuberkuloze u Evropi se smanjuje

Broj oboljelih od tuberkuloze u Evropi naštavlja da opada, tako je u 2013. smanjen za 360.000 ili za šest odsto, saopštila je danas Kancelarija Svjetske zdravstvene ogranizacije za Evropu.
Broj oboljelih od tuberkuloze u Evropi se smanjuje
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Šef Regionale kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Žužana Jakab kaže da je svijet tom bolešću više pogođen globalno.

Prema njenim riječima pad broja novooboljelih usporen je na širem području, koji obuhvata 53 zemlje i prostire se od Grenlanda na zapadu do pacifičke obale Rusije na istoku.

Prema posljednjim podacima SZO i Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, približno oko 1.000 ljudi u Evropi se razboli od tuberkuloze svakog dana, a visoka učestalost obolijevanja je prisutna u bivšim sovjetskim republikama.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.