Društvo

Cetinje: "Cosmetics" donirao opremu Dječijem odjeljenju bolnice "Danilo Prvi"

Predstavnici kompanije MPM Cosmetics market donirali su opremu vrijednu 5.900 eura Dječijem odjeljenju bolnice “Danilo Prvi” na Cetinju. Riječ je o dvije foto- lampe i dvije infuzione pumpe, a sredstva za njihovu nabavku priupljenja su u akciji “ Za prvi korak zajedno”, koju su “Cozmetiks” marketi i apoteke započeli 1. februara.
Cetinje: "Cosmetics" donirao opremu Dječijem odjeljenju bolnice "Danilo Prvi"
Portal AnalitikaIzvor

-Ovo je tek početak velike “Cosmetics” humanitarne akcije “Za prvi korak zajedno”, čiji je cilj da se porodilištima u Crnoj Gori obezbijedi oprema koja im nedostaje.  “Cosmetics” je odlučio da se odrekne jednog dijela svog profita i omogući kupovinu ovih aparata – kazala je Jovana Novaković, marketing menadžer "Cosmetics” marketa , i najavila da je naredna donacija namijenjena pedijatriji bolnice u Kotoru.

Prema njenim riječima, planirano je da akcija traje tokom čitave godine, kao i da je napravljeno istraživanje šta kojoj pedijatriji nedostaje, na osnovu kojeg će se i uručivati donacije. Iznos koji bi za to trebalo sakupiti je oko 60.000 eura. 

Kupovinom označenih proizvoda u “Cosmetics” marketima svi građani se mogu uključiti u akciju – kazala je Novaković.

-Drago mi je što ste prepoznali našu bolnicu, posebno pedijatriju,  kao mjesto gdje treba donirati ovako značajne aparate, koji su neophodni za unaprijeđenje zdravstvene zaštite i što bolje liječenje naših najmlađih pacijenata – kazao je direktor najstarije crnogorske bolnice dr Ivan Gazivoda, zahvalivši se na donaciji.

Prisutne je pozdravio i dr Ivan Ivanović naglasivši da su na dječijem odjeljenju infuzione pumpe  odavno zastarjele i van funkcije, te je ova donacija samim tim još značajnija, jer će , zajedno sa  foto-lampama unaprjediti rad ovog odjeljenja.

J.Đ.

Portal Analitika