Društvo

RADONČIĆ: Krivična prijava protiv Pejovića zbog prikrivanja ubica

Novinar i publicista Šemsudin Šeki Radončić podnio je danas Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg inspektora za istrage Slobodana Pejovića zbog, kako je naveo, krivičnog djela prikrivanja izvršilaca ubistva. Radončić je novinarima ispred zgrade Tužilaštva u Podgorici kazao da će sada Pejović morati da kaže ko su ubice ili da snosi zakonske posljedice.
RADONČIĆ: Krivična prijava protiv Pejovića zbog prikrivanja ubica
Portal AnalitikaIzvor

- Predsjednica udruženja deportovanih Bosanaca i Hercegovaca iz Crne Gore Jasenka Perović i ja podnijeli smo krivičnu prijavu protiv Slobodana Pejovića zbog krivičnog djela prikrivanja izvršilaca ubistva - jednog ili više njih. S obzirom na to da je nedavno izjavio za TV „Vijesti“ da su izbjeglice iz BiH ubijane na padinama Orijena i da je tada rekao da je to uradio neki ljekar iz Herceg Novog kao šef paravojske. Ali nije saopštio njegovo ime čime je počinio krivično djelo prikrivanja izvršilaca krivičnog djela ubistva, za što prijeti kazna od dvije godine zatvora – rekao je Radončić nakon što je Tužilaštvu predao prijavu.

On je naglasio da se pozivaju na slučaj iz 1992. godine kada je pobijena porodica Klapuh u Plužinama.

- Četvorica izvršilaca tog ubistva, pripadnici paravojske, osuđeni su na po 20 godina zatvora, a Golubića iz Plužina na osam mjeseci zatvora jer je prikrivao ubice. To je identičan slučaj i ja sam upravo predao krivičnu prijavu, jer je Pejović rekao da će saopštiti imena ubica makar na samrtničkoj postelji. Da mi to ne bi čekali ja sam predao ovu prijavu – rekao je Radončić.

On je rekao da Pejoviću sada ostaje samo da kaže kako se ubice zovu, da ode u zatvor ili da javnosti kaže da je „veliki lažov kakav je inače prepoznat“.

Radončić je istakao da je priložio crnogorskom Tužilaštvu svoj fim „Heroj našeg doba“.

-  Svjedoci iz tog filma saslušani su u Sarajevu i potvrdili da je Pejović brutalni egzekutor i hapsitelj. Sada je na VDT-u Crne Gore da to procesuira ili ne procesuira – poručio je Radončić.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Zašto ovakva tužbalica...
17.03.2015. 20:28

...nije do sada procesuirana? Valda je ovo i asinusima-a ne vama(viđu) pismenijema jasno?

1
0
r radun
17.03.2015. 19:32

Kako ih ova PEČA sistematski devastira. E ako i ovo Tužilaštvo preskoče onda je i ovi Ivica Stanković ka mu prethodnici -sluge Miška Perovića.

4
0
A Anonimno-1280161701
17.03.2015. 15:41

Sheki ih opuchi.

7
0