Abiznis

Raspisan oglas za program stažiranja Američke privredne komore u Crnoj Gori

Američka privredna komora u Crnoj Gori danas je raspisala oglas za program stažiranja, na koji se mogu prijaviti studenti završnih godina Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica. Program stažiranja, koji se sprovodi po peti put, trajaće od 14. aprila do 14. juna. Ove godine je planirano da 21 student odradi tromjesečnu obuku u jednoj od 10 članica ove nezavisne poslovne asocijacije, saopštili su čelnici Američke privredne komore u Crnoj Gori na radnom doručku sa novinarima.
Raspisan oglas za program stažiranja Američke privredne komore u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik komore Predrag Lešić izjavio je da asocijacija, osnovana u cilju privlačenja investicija, 2009. nije mogla privući nijednog ulagača zbog poslovnih barijera.

„U međuvremenu smo, prije dvije godine, promjenili misiju asocijacije koja se od tada fokusira na promjene poslovnog ambijenta. Interesovanje ulagača postoji, ali je problem realizacija investicije. Prema nedavno predstavljenom izvještaju o poslovnom ambijentu za 2014, 30 odsto članica Američke privredne komore u Crnoj Gori smatra da se poslovni ambijent poboljšao u zadnje dvije godine“, naveo je Lešić.

Komentarišući izradu novog zakona o radu, čiji će nacrt biti gotov krajem ovog mjeseca, Lešić je otkrio da je njegova komora ponudila sedam rješenja i šta treba da bude korigovano u aktuelnom zakonu. Iz komore su precizirali da se nijesu bavili otpremninama, već regulisanjem ugovora između poslodavca i zaposlenog. Naglasili su da je neophodno fleksibilnije regulisati povredu radne obaveze.

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Rukfaš
17.03.2015. 17:12

Nagradno pitanje za milion dolara: Koje američke kompanije nešto rade u Crnoj Gori? Proizvode, izvoze iz Crne Gore, zapošljavaju više od troje ljudi...

4
0