Politika

NOVA: Puna podrška djelovanju DF-a

Predsjedništvo Nove srpske demokratije (NOVA) oštro se protivi bilo kakvom pokušaju dezintegrisanja Demokratskog fronta (DF) i daje punu podršku svim postojećim oblicima zajedničkog djelovanja, saopšteno je iz te stranke.
NOVA: Puna podrška djelovanju DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo Nove je na današnjoj sjednici usvojilo zaključke, u kojima sa žaljenjem konstatuje da je bivši lider Fronta, Miodrag Lekić, odlučio da nastavi samostalni politički angažman formiranjem novog subjekta, i pored toga što ga je Nova snažno podržavala da ostane na toj funkciji.

“Konstatujemo da je Nova uložila sav svoj potencijal u stvaranje i snaženje DF-a, kako bi postao generator promjena u Crnoj Gori, a predsjednik Fronta, shodno tome, ključna figura toliko očekivanih promjena”, kaže se u zaključcima.

Iz Nove su poručili da se oštro porotive bilo kakvom pokušaju dezintegrisanja DF, navodeći da daju punu podršku svim postojećim oblicima zajedničkog djelovanja.

“Posebno ističemo važnost funkcionisanja jedinstvenog poslaničkog kluba u Skupštini, kojim se obezbjeđuje već postignuti stepen uticaja DF-a i njegovih konstituenata u parlamentu”, naveli su iz te stranke.

U Novoj su zadovoljni činjenicom da su sve stranke - konstituenti DF-a, izrazile apsolutnu spremnost da se najjači opozicioni subjekt očuva i nastavi svoju misiju.

Misija, kako su pojasnili, podrazumijeva borbu za oslobođenje Crne Gore od diktatorskog režima, zalaganje za ekonomski prosperitet svih građana, uspostavljanje vladavine prava, kao i srpsko-crnogorsko pomirenje na principima međusobnog uvažavanja, bez kojeg se ovi ciljevi ne mogu postići.

“Predsjednik Nove Andrija Mandić saopštio je da će u najskorije vrijeme zakazati sjednicu Glavnog odbora Nove, na kojoj će GO dati smjernice za dalje vođenje politike te stranke”, kaže se u zaključcima.

 

MINA

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I Iskreni opozicionar!
17.03.2015. 17:32

Mislim da NOVA igra nečisto i da opoziciju u crnoj gori rastura diektno Vucic da bi otvorio put novoj da udje posle izbora u koaliciju sa Dps! Sto se tice Pokreta za promjene ta stranka nema biracko tjelo isto to mislim i za SDP ! Dalji rasplet vidim da Medojevic i Mandic za novog lidera postave Svetozara Marovica i tako bez Mila na celu Dps posle kongresa formiraju vlast ! E ako ovo naprave narod treba da bojkotuje sve sto je za demokratski bojkot u drzavi !

0
0
A Anonimno-1571603144
17.03.2015. 15:38

Dvojac nastavlja bez kormilara. A ca, a ca, ca kazu klovna dva ?

1
0
S Slobodan Gluščević
17.03.2015. 15:36

Oće li ko probuditi ovog čovjeka?

0
0
D DF
17.03.2015. 15:35

Danilović je ono što je i valjalo u Novoj

1
0