Fudbal

DAMJANOVIĆ: Osjećam se kao omladinac

Dejan Damjanović krajem jula puni 34 godine, ali mu to definitivno ne smeta da igra u velikoj formi. Napadač Pekinga vezao je tri gola na posljednje tri utakmice, svaki put u pobjedi „zelenih.“ Boske je od toga bio čovjek odluke na dva meča...
DAMJANOVIĆ: Osjećam se kao omladinac
Portal AnalitikaIzvor

- Osjećam se kao omladinac, dobro je krenulo, samo neka potraje - za Arenu kaže dobro raspoloženi Damjanović dok je bio u karantinu pred današnji duel sa Uravom Reds u Azijskoj Ligi šampiona.

Od toga takmičenja krenula je serija crnogorskog reprezentativca koji je prvo srušio Suvon (1:0), a potom pogodio u prvenstvu protiv Čongćing Lifana (0:3), te Henana u prošlom kolu pred svojim navijačima (1:0).

- U formi sam, a drago mi je i da su nekim mojim golovima stigle pobjede Pekinga. Tim pruža dobre partije, stvaramo šanse, a onda je i meni lakše da budem efikasan. Tek smo na po- četku sezone, ali vjerujem da će godina biti uspješna i za klub i mene - dodao je Damjanović.

Uvijek je sebi postavljao visoke ciljeve po broju golova. Gdje je sada granica?

- Ako uspijem u prvenstvu da postignem između 15 i 20 golova, mislim da će to biti dovoljno za titulu - ističe Damjanović. Titulu, kažeš?

- Od nas to sada mnogi očekuju. Među glavnim favoritima smo. Nadam se da ćemo napokon uspjeti da sa trona skinemo Gvangžu. Mislim da imamo realne šanse za tako nešto. Imamo dobru ekipu, u prelaznom roku nije bilo velikih rezova, ostao je isti stručni štab, tu su glavni igrači. Atmosfera je dobra, imamo najbolje navijače. Dosta toga nam ide u prilog - naglašava Damjanović.

Iskusni golgeter u nedjelju igra protiv Hangžua, a zatim se sprema za let za Crnu Goru, gdje ga čeka jedna od ključnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Rusije (27. mart).

- Jedva čekam taj put oko svijeta, jer ću promijeniti četiri aviona do Podgorice - uz osmijeh kaže Damjanović:

- Srećan sam zbog novog okupljanja reprezentacije. Svi smo svjesni koliko je važna utakmica pred nama. Nadam se da će svi igrači biti zdravi. Možemo do pobjede koja bi nam otvorila vrata Evropskog prvenstva. Biće teško, ali optimista sam. Uvijek - zaključio je momak koji je rođen u Mostaru. 

(Pobjeda, Arena)

Portal Analitika