Društvo

Jelić apelovao na roditelje da prekinu štrajk

Predsjednik Odbora za rad, zdravstvo i socijalno staranje Zoran Jelić apelovao je da roditelji koji protestuju u Bijelom Polju prekinu štrajk glađu, najavljujući da će sjednica Odbora tim povodom najvjerovatnije biti održana sjutra.
Jelić apelovao na roditelje da prekinu štrajk
Portal AnalitikaIzvor

Grupa opozicionih poslanika zatražila je u ponedjeljak hitnu sjednicu Odbora, zbog štrajka glađu roditelja beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici.

Slaviša Knežević, Eldin Salemović, Predrag Karišik, Vučić Rakonjac i Ivica Ignjatović već peti dan štrajkuju glađu ispred bjelopoljske bolnice sa zahtjevom da se suspenduju ljekari protiv kojih se vodi krivični postupak za slučaj infekcije.

Jelić je kazao da sjednica koju je zatražila grupa opozicionara, u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine nije zakazana, navodeći da očekuje da će to uraditi u najskorije vrijeme, imajući u vidu situaiju u kojoj se nalaze roditelji koji štrajkuju u Bijelom Polju.

“Apelujem na roditelje da ne štrajkuju glađu i na taj način ugrožavaju svoje zdravlje, nego da kroz institucije sistema pokušamo da riješimo prolem”, rekao je on agenciji MINA.

Jelić je poručio da će Odbor učiniti sve da pomogne roditeljima da riješe tu situaciju.

“Nadam se da ćemo kroz konstruktivnu raspravu doći do zaključaka kako bi sugerisali nadležnim državnim organima i roditeljima da nađemo zakonsko rješenje da bi tako pomogli u rješavanju problema u Bijelom polju”, naveo je on.

Jelić je podsjetio da će Odbor po inicijativi poslanika zakazati sjednicu ali da je bitno utvrditi odgovarajući termin.

“Podsjećam da su tražili da to bude sjutra u 12, a kako je rasprava sjutra u parlamentu povodom imenovanja u Vladi, očekujemo da se ta dva termina ne preklope, kako bi svi poslanici mogli da učestvuju u raspravi”, dodao je on.

Jelić je kazao da će se konsultovati sa kolegama iz Odbora kako bi se došlo do optimalnog rješenja.

“Očekujem da ćemo sjutra održati sjednicu posvećenu temi aktuelne situacije roditelja koji protestuju u Bijelom Polju”, rekao je on.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Aco
17.03.2015. 13:56

Je li ovo gospodin iz Snimka,jedan zaposleni-4 glasa? Zemlja čuda.

1
0